Ann, Jules, Karina & Odilon, Amrdip, Fabian, Sarah & Karlien, Pieter & Zoe, Sara & Hanne

Donderdag 27 augustus kregen we eerst Ann, Jules, Karina en Odilon over de vloer. De eerste twee, moeder en zoon, kwamen uit Simonis aanwaaien. Karina en Odilon uit Neder-Over-Heembeek. Gewapend met netjes en emmers gingen ze het afval te lijf, en wisten dit ook veilig naar de kade te brengen.

Hierop kwamen Amrdip, Fabian, Sarah en Karlien aan. Deze 2 duo’s waren maakten zich vooralsnog een beetje zorgen over of ze al dan niet de allereersten zouden zijn om het water in duiken bij ’t betreden van de boten, maar dit bleek niet nodig. Ze kwamen relatief droog terug aan de kade, met alweer 2 emmers plastic, schoenen, flessen, karton en papiertjes.

De dag erna kwamen Pieter, een Oostends zinneke, en Zoe uit Gent naar de Akenkaai afgezakt, ondanks regen en wind. Ze werden beloond voor hun moed, want gedurende het uur dat ze op het water waren viel er geen druppel regen. Hiervoor bedankten ze ons door hun emmer tot de nok te vullen.

Een week eerder ontvingen we ook Sara en Hanne. Zij waren zeer enthousiast, afkerig tov het afval en zeer gewillig snel terug te komen.

#StaycationBXL