DUO UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN

Canal It Up biedt nu DUO uitstappen aan voor scholen – een combinatie van afvalvissen per kajak en een bezoek aan het Riolenmuseum, het waterzuiveringsstation Noord of de verbrandingsoven. Dit programma heeft als doel de studenten bewust te maken van de problemen waar onze waterwegen mee te maken hebben, maar alsook van de zwerfvuilproblematiek en van het beheer van afval in het algemeen.

Deze DUO uitstappen richten zich tot studenten van het 5de en 6de jaar secundair onderwijs. De deelnemers moeten allemaal minstens 16 jaar oud zijn en kunnen zwemmen. Afhankelijk van de gekozen optie duurt de activiteit 5 à 6 uur lang. Het eerste deel van de dag – het afvalvissen per kajak – duurt 2u30 voor een groep van 20 deelnemers. De studenten worden door één van onze gidsen verwelkomt, ze helpen met het materiaal, krijgen een presentatie over de organisatie en haar missie, gaan afvalvissen gedurende 45 minuten, sorteren het afval en helpen met het opruimen. Belangrijk: voor veiligheidsredenen moet een leraar altijd mee op het water. Het tweede deel van de dag bestaat uit een bezoek aan de verbrandingsoven (2u), het waterzuiveringsstation (1u30) of het Riolenmuseum (1u).

Om een DUO uitstap te organiseren, denk na over één of meerdere mogelijke data, Contacteer ons via het contactformulier om te zien of dit past voor ons en leg daarna het bezoek vast bij de andere instelling die jullie daarna willen bezoeken.

In de tabel hieronder vindt u de praktische informatie van de verschillende activiteiten.

Activiteit
Leeftijd / Groepsgrootte
Prijs
Openingsuren
Adres
Duur
Transport vanaf Akenkaai 10
Canal It Up
5-6de secundair / Max 20p.
Gratis
Flexibel
Akenkaai 10
1u30 - 2u30
/
Riolenmuseum
5-6de secundair / Max 25p.
50 euro
Di-Zat -- 10u-17u
Anderlechtse Poort
1u
15 min - Tram 51
Waterzuiveringsst.
5-6de secundair / Max 20p.
Gratis
Di / Do -- 10u30 / 13u30
Vilvoordselaan 450
1u30
30 min - Bus 58
Verbrandingsoven
5-6de secundair / Max 30p.
Gratis
Flexiblel
Léon Monnoyerkaai 8
2u
30 min - Bus 58

DUO UITSTAP
MET HET RIOLENMUSEUM

Het Riolenmuseum nodigt je uit voor een ongewone reis doorheen deze verborgen maar onmisbare plaatsen in Brussel. Een heel apart en levend museum, met de Zenne in de hoofdrol. Een museum dat vertelt wanneer, waarom en hoe de riolen werden aangelegd, dat het werk van de mensen in deze ondergrondse wereld belicht en de watercyclus in de stad uitlegt.

Info & reservatie: https://sewermuseum.brussels/

Video afspelen
Video afspelen

DUO UITSTAP
MET HET WATERZUIVERINGS-STATION

De site is transparant en opengesteld voor het publiek. Er worden rondleidingen op aanvraag georganiseerd om bezoekers bewust te maken van de problematiek rond water en waterzuivering. De bescherming van de watervoorraden, de strijd tegen de vervuiling van het grondwater en de watervervuiling is de eerste prioriteit van de site. De volledige technische werking van het station wordt eenvoudig en duidelijk uitgelegd en de bezoekers kunnen het traject van het water volgen.

Info & reservatie: https://www.aquiris.be/nl/algemene-informatie

DUO UITSTAP
MET DE VERBRANDINGSOVEN

Brussel-Energie heeft een essentiële rol in het afvalbeheer. Brussel-Energie bezoeken, dat is ook antwoorden op volgende vragen :

  •  In welke context treedt Brussel-Energie op?
  • Waarom ondersteunt Brussel-Energie sterk de preventie, het hergebruik en de recyclage van afval?
  • Via welke procédés en technologieën valoriseert Brussel-Energie het restafval?
  • Hoe beschermt Brussel-Energie het milieu?

Op deze en andere vragen krijgt u een duidelijk antwoord tijdens een boeiend bezoek aan onze installatie. Het bezoek is gratis, duurt ongeveer 2 uren en omvat een algemene voorstelling op scherm, een rondleiding in de verbrandingsinstallatie met een gids en een debriefing met vragen/antwoorden.

Info & reservatie: https://www.bru-energie.be/NL/bezoeken.php 

Video afspelen