Students of the Koninklijk Atheneum Koekelberg AKA KAK

Deze dinsdag kwamen de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Koekelberg , beter bekent als de KAK, per fiets naar onze docking zone om plaats te nemen in onze kajaks. Alessio was hun gids en legde de problemen en bijhorende oplossingen uit.

Hier zijn enkele getuigenissen van Alessio en enkele leerlingen:

Alessio: Waarom sta ik hier al voor de zoveelste keer mensen te water te laten? Vandaag was een schoolvoorbeeld! 2 groepen van 6 bijna grote ketten en mei’s. Ze kennen de stad en de zone. Ze komen varen, horen de uitleg waarom we dit probleem blijven aankaarten en vertrekken met een goed gevoel en hebben iets fundamenteels over de stad geleerd! Samen met de leerkracht vonden ze dit een TOP-uitstap! Zowel voor het varen, het ecologische, sociale en educatieve aspect! Daarom doe ik dit met hart en ziel! Hoe meer mensen weten en beseffen hoe de bezem aan de steel zit, hoe beter en hoe sneller er hopelijk oplossingen komen! Lets’go voor een mooier, groener kanaal!

Arne (17): een interessante en toch zeer confronterende ervaring die zeer duidelijk laat zien wat het probleem is!

Clara (17): Het was een unieke ervaring en ik ben heel blij dat ik dit heb mogen doen. Ik wil het zeker vaker doen!

Leerkracht: Als leerkracht heb ik er professioneel (en stilletjes ook ‘privé’ 🙂 enorm van genoten. Het is niet enkel pedagogisch zeer verantwoord maar ook sportief en verbindend … qua bewustmaking op een coole manier is dit fantastisch!

Allemaal vaarden ze onder de nieuwe brug door richting vergote-dok, en het afval was niet moeilijk te vinden. De zes grote vuilbakken werden makkelijk gevuld. En dat terwijl de opkuisboot van de Haven ook ijverig afval aan het opvissen was op dezelfde plek. Er is gewoon veel te veel afval en iedereen is het erover eens dat andere oplossingen nodig zijn zoals bv onze mobiele afvalbarriere en vermijden dat afval in het water terechtkomt.