Fransziska & Hanna, Zeppe & Elena, Raf & Adriana, Léopold & Guillaume, Nicolas, Tessa & Ellen, Franzsiska, Anna, Marie & Sidonia

Op de heerlijk zonnige donderdag namiddag 10 september kwamen Fransziska en Hanna met hun Duitse roots ons Brussels kanaal bevaren. Zij waren zo gemotiveerd dat we hun vuilbak maar met zeer veel moeite uit de kajak konden hijsen. Ze werden bijgestaan door Zeppe en Elena. Een koppel dat heel slim besefte dat een romantische boottocht ook nog eens een goed doel kan hebben!

Raf en Adriana kwamen de vorige shift aflossen. Door het kajakken, opkuisen en genot heen verloren ze de tijd uit het oog zodat ik ze achterna moest met de fiets. De tijd vliegt namelijk voorbij wanneer je op het water zit. Leopold en Guilaume kwamen iets te laat toe maar maakten dat ruimschoots goed door als een speer over het water te vliegen en aan een recordtempo de vuilbak te vullen. Één van deze twee studenten begint over een paar dagen aan zijn stage bij Vivaqua, en verzekerde ons dat hij er alles aan zal doen om zijn bazen te tonen hoe het kanaal properder kan.

Nicolas, die voor Oceana werkt, kwam alleen en daar was ik stiekem blij om, zo kon ik op deze prachtige dag ook nog eens in de kajak springen. Ook al was er niet meer veel uit het water te halen, door het goede werk van de vorige groepen. Kleine buit maar een zeer aangename tocht met een spectaculaire zonsondergang, en een nieuwe vriendschap.

Tot slot kwamen Tessa en Ellen de dag afronden. Hun moedersinstincten kwamen boven drijven wanneer ze op een vermoeid en verdwaald eendje stoten. Ze vonden een stuk drijfhout waarop het eendje kon uitrusten en wachten tot haar echte moeder weer langskwam. Zo bewezen ze nog maar eens hoe veel nood er is aan de eilandjes voor de fauna en flora in het kanaal!

Op 16 september kwamen Franzsiska, Anna, Marie en Sidonia de emmers vullen, en hoe, overvol waren ze. Ze vonden raar maar waar veel schoenen en veel plastieken speelgoed uit de sjikkenbak.

#StaycationBXL