Guillaume & Laura, Samuel, Miriam, Martina & Leo, Amir & Tim, Catherine & Nico, Cédric, Maud, Dahoe & Myima, Emma, Nina, Elien, Birgit & Annelies aka los Ángeles del Canal

Een heerlijke nazomerdag in Brussel op 12 september! Zoals steeds wanneer de zon haar best doet, komen de mensen massaal naar buiten – wij bij Canal It Up begeven ons dan en masse op het water: niet minder dan 19 vrijwilligers zorgden er mee voor dat het water op een dag hopelijk even blauw is als de lucht vandaag!

Vroege vogels Guillaume en Laura waren niet te houden. Zij wilden steeds verder en steeds meer afval ruimen, waardoor we grapten dat er voor de rest niets meer overbleef. Jammer genoeg denkt het plastic daar anders over.

Fortunato waren daar onze amici Italiani! Samuel, Miriam, Martina en Leo wonen en werken allen in Brussel, maar brachten vanuit la bella Italia niet alleen hun warme glimlach, maar ook hun goed hart mee. Niets te dolce far niente, maar handen uit de mouwen en afval uit het water halen!

Er mocht dan misschien wel een zekere generatiekloof bestaan tussen onze volgende twee koppels Amir en Tim en Catherine en Nico, maar toch waren er een heleboel overeenkomsten: een hart voor Brussel, enthousiasme voor het project en een veel betere kennis van het Frans dan ikzelf (mes excuses en merci voor het tolken!)

Het goede weer bracht niet alleen enkele gezinnetjes eenden naar het water, maar ook happy family Cédric, Maud, Dahoe en Myima. Met de mama en papa achteraan in de kajak en de dochters vooraan, met netjes gewapend, vertrokken zij voor een (succesvolle) vangst. Geen eendjesvangen, maar plastic!

Save the best for last, zeggen ze altijd en dat zullen onze locals langs het kanaal moeiteloos beamen. Gecharmeerd door los Angeles del Canal (zoals Emma, Nina, Elien, Birgit en Annelies genoemd werden) haalden ze hun beste versiertrucs boven. Of er nummers uitgewisseld zijn is onduidelijk, maar dat onze locals langs het kanaal behalve van zon, engelen en een drankje ook van een properder kanaal konden genieten, dat staat buiten kijf!

#StaycationBXL