Selina & Jill, Frédéric & Astrid, Myrthe & Kaat, Juliette, Yorka, Jef & Kirsten, Sofie & Celine, Amber, Guilliana, Charlotte & Luka aka the BOZAR team, Jill, Ciara, Emily & Genevieve, Laura, Piet, Birga, Martin & Tristan

Zaterdag 22 augustus was een goed gevulde dag, met in totaal 25 mensen die mee het kanaal een properdere plek hielpen maken.

Het begon met een prachtig Belgische combo. Selina en Jill kwamen helemaal vanuit Zonhoven met de trein en Frederic en Astrid kwamen helemaal uit Charleroi. In deze Belgische coalitie – het kan dus toch – schuimden ze het kanaal af, gewapend met netjes en een verblindend optimisme.

Vervolgens was het de beurt aan Myrthe en Kaat, die met de trein en rolschaatsen tot aan de Akenkaai waren geraakt. In de andere boot stapten het gelegenheidsduo Juliette en Yorka, die elk afzonderlijk van het project hadden gehoord. Zoals de foto’s laten zien haalden de beide koppels een flinke buit op.

Jef en Kirsten kregen daarna de rode boot toegewezen, Sofie en Celine de groene. Zij stootten duidelijk op een jackpot aan afval, na een half uur kwamen ze al terug, hun emmer tot aan de rand gevuld.

Hierop kregen we Amber, Guilliana, Charlotte en Luka over de vloer. Deze dames, in de communicatie van BOZAR tewerkgesteld en in de vrije tijd brokken makend in een brusselse voetbalclub, waren snel te water en waren duidelijk een goed geolied team.

Meteen hierna was ’t de beurt aan Jill, Ciara, Emily en Genevieve. Deze schots-Ierse samenwerking was duidelijk niet aan haar proefstuk toe. Na de eerste watervrees overwonnen te hebben, kamden ze de zone naast het centrum uit.

Het laatste vijftal van de dag waren Laura, Piet, Birga, Martin en Tristan. Deze Brusselaars waren supergemotiveerd, en deden een stoelendans om met 5 steeds de 4 zitjes te vullen.

#StaycationBXL