Thomas, Francisco, Ioana, Xavier, Martine, Beatrice, Milos, Alexandra, Alma, Madame Rajaa and Louis AKA Frozen Figures

❄️ Zelf op deze koude dagen ontspruiten er nieuwe New Kids uit de Brusselse fertiele grond om te komen vissen naar afval in het kanaal. Dezer dagen is dat in de speciale vorm van bubbels van 2.

🏅 Thomas bracht zijn kotgenoot Fransisco en zijn eigen pocahontas-stijl bootje mee. Fransisco doctoreert aan de VUB – Vrije Universiteit Brussel in artificiële intelligentie voor windmolens en Thomas is Brusselaar met engels-franse roots, de verpersoonlijking van een canal-it-upper. Hij droomt van een kanaal waarin je kan zwemmen en waar het gezelliger is dan vandaag het geval is. Later kwam zijn vader Fransisco aflossen. 5 uur bleven ze op het water! Chapeau.

🧣 Als tweede duo waren Ioana en Xavier aan de beurt. Zij waren goed voorzien en namen goed ingeduffeld plaats in de kajak.

🐦 Na hen was het de beurt aan 2 moedige dames, Martine en Beatrice. Martine werkt voor Grenzeloze Schelde-Escaut sans Frontières  mee aan het project om vogelbroedplaatsen aan te brengen in de kanaalzone. Toen ze uit het water kwamen hadden ze maar 1 droom, een warme douche nemen!

👩‍🏫 Daarna ging het Servisch koppel Milos en Alexandra te water. Ze wonen en werken reeds enkele jaren in Brussel, hij voor de United Nations en zij is lerares engels voor volwassenen en kinderen.

💚 Alma was de laatste om in het water te ‘duiken’. Door het koude weer vond ze geen partner en kwam ze dus alleen. Gelukkig was Alessio begeleider van dienst en is hij altijd gemotiveerd om mee te varen. Het werd een gezellige tocht met toch nog wat afval dat de anderen nog niet opgevist hadden. Alma werkt voor een bedrijf dat vroeger handelde in fossiele brandstoffen maar zich vandaag richt op hernieuwbare energie, de toekomst.

🧙‍♀️ Een prachtige noot aan de dag was de passage van “madame Rajaa”. Een mevrouw die in de buurt woont en werkt met kinderen. Ze kwam toevallig langs en luisterde naar ons verhaal. De liefde voor dit duurzame project en het actief willen verbeteren van deze wereld bracht haar even later na een omkleed-bezoek bij haar thuis toch vluchtig in een kayak. Ze was formidabel verrast en heel blij dit spontaan te mogen beleven! Haar woorden: “oh het was lang geleden dat ik nog zo iets spontaans, leuks heb gedaan!” Haar glimlach sprak boekdelen en wie weet komt ze terug met de kinderen die ze begeleidt. Een verlichtende verschijning tijdens deze koude dag. We love spontaniteit!

🚣‍♂️ En er was nog spontaan bezoek! De alom gekende Louis zat in de grote toren te appartement-sitten bij een kennis en zag bootjes op het water. Zijn spontane reflex was –> ik haal mijn kayak en ga ook op het water!