Virginie & Charles, Tamara & Alberto, Mikael & Nathan, Marie, Aditi, Janne & Francesca

Twee zondagen geleden kwam een heleboel moedige mensen ons helpen, het was echt Belgisch weer zoals we het normaal kennen.. β›…πŸŒ§οΈβ›…πŸŒ§οΈβ›…πŸŒ§οΈ

De eersten, Virginie en haar zoon Charles, hadden geluk β˜€οΈπŸŒ€οΈ. Charles was niet opgezet met het zicht en de geur van het water. En hij had gelijk. We legdem hem uit dat het zo niet zou moeten zijn. Moedig bleef hij doorvissen naar plastic afval.

Daarna daagden Tamara en Alberto, en Mikael en Nathan uit Zweden op om de kajakzitjes te vullen. Hun tocht begon goed maar daarna stopte het maar niet met regenen. Beide bootjes deden hun best om plastic te blijven opvissen tijdens de hevige regen. Onze Zweedse vrienden zeiden dat je in Stockholm kan zwemmen in een deel van het kanaal, zoals het geval is in vele steden in europa zoals bv Amsterdam. In Brussel zijn we nog mijlenver verwijderd van een acceptabele waterkwaliteit. Opnieuw, het is niet bedoeld zo te zijn.

Als laatste groep waren er 4 moedige meisjes, Marie, Aditi, Janne en Francesca, die hun mouwen kwamen oprollen. Opnieuw begon het goed, maar daarna begon het weer pijpenstelen te regenen. Er vanuit gaande dat je niet natter kunt worden dan je al bent zijn ze moedig blijven doorvissen. Aditi, afkomstig uit India, was onder de indruk dat het water zo vuil was. Ze kent de kanalen in India en lachte:Β  “come on! This is Europe, it can’t be so dirty!”. Maar toch… Ze wou bijna zelfs proeven van het water… Ik zei haar er zeker niet van te drinken. Ze antwoorde: “oh I’m sorry… I thought it was magic water, it’s so green”.

We zijn niet verondersteld om het kanaal te gebruiken om het vuil rioleringswater en al ons afval in te dumpen. Het zou zo niet moeten zijn.

#StaycationBXL